کدام فساد در دانشگاه آزاد کازرون پر رنگ تر است؟
اصلاح ساختاری اساسنامه دانشگاه آزاد در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته است. انتقادات مطروحه در دانشگاه آزاد از اساتید و یا دانشجویان آزاد نيست بلكه مشكل و انتقاد ما به ساختار و مديريت دانشگاه آزاد است و اساتيد و دانشجويان دانشگاه آزاد همانند ساير دانشگاههاي كشور براي ما قابل احترام هستند. اين نوع مديريت بر كيفيت آموزشي اساتيد و دانشجويان دانشگاه آزاد نيز ضربه وارد كرده است، مخالفت و انتقاد ما با مظاهر فساد و بيعدالتي است كه در دانشگاه آزاد اتفاق ميافتد، چون معتقديم كه تمامي مظاهر فساد و بيعدالتي در نوع مديريت و ساختار دانشگاه آزاد قابل مشاهده است.
مظاهر فساد و بيعدالتي دانشگاه آزاد را به 4 دسته تقسيم میشود و بيعدالتيهاي علمي از اولين مظاهر فساد و بيعدالتي اين دانشگاه است. دومين دسته از مظاهر فساد مديريتي دانشگاه آزاد مدركگرايي است و از سال 72 و 73 به بعد مدركگرايي و مد مدركگرايي در بين مديران وقت شكل گرفت و همه مديران به اين سمت رفتند كه براي ارتقا سطح مديريتي خود مدرك بگيرند كه دانشگاه آزاد به اين ندا پاسخ مثبت داد و سعي كرد در اين وضعيت بيشترين مريد را براي خود جمع كند و با ارائه مدارك كارشناسي ارشد و بخصوص دكترا به مديران وقت آنان را مديون خود كرده و بر روي آنها سرمايهگذاري كند تا بعداً از آنها نهايت استفاده را ببرد. نمونه كوچك اين مورد كردان بود و مطمئنا اگر سوابق و نتايج طرح تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد منتشر شود (ر.ک. به تارنمای http://www.kazeroonuniversity.webs.com قسمت ارائه گزارش تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد کازرون)
سومين مظهر بيعدالتي مديريتي دانشگاه آزاد ، بيعدالتي فرهنگي و يا فساد فرهنگي از ديگر مظاهر فساد در دانشگاه آزاد است، يعني زماني كه دانشگاه آزاد وارد شهرستانها و حتي روستاها ميشود تاثيرات فرهنگي مناسبي را براي اين مناطق نداشته است. چهارمین دسته از مظاهر فساد مديريتي دانشگاه آزاد را مربوط به مسائل اقتصادي است. فساد اقتصادي از مهمترين مظاهر فساد در دانشگاه آزاد است به گونهاي كه تملك زمينها براي ساخت واحدهاي دانشگاه آزاد بر همگان مشخص و روشن شده كه نمونه بارز آن پرونده مربوط به هادوي بود و نمونه ديگر در اين زمينه به ملكيت شخصي در آوردن املاك و داراييهاي دانشگاه آزاد و به ملكيت خصوصي درآوردن مدرسه هاجر و همینطور زمینهای موقوفه خواجه ح الدینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون میباشد.
درخصوص ورود دانشگاه آزاد در مسائل سياسي كشور نيز در تمامي انتخاباتهاي برگزار شده بعد از شكلگيري دانشگاه آزاد، اين دانشگاه با بودجهها، نيروها و امكانات خود به نفع يك طيف يا نماينده خاص وارد عمل شده است بعنوان مثال از بسیاری از معاونین و مدیران جاسبی میتوان نام برد که کسب بیشترین پستها براساس میزان دخالت در فعالیتهای انتخاباتی میباشد بعنوان مثال میتوان به یکی از معاونین ایشان که هنگام بالا رفتن از ستون برق جهت نصب پلاکارد، سقوط نموده و استخوان لگن ایشان شکست و به واسطه همین امر به بالاترین مدارج در دانشگاه آزاد رسید و یا رئیس دانشگاه کازرون دکتر یوسفی همانند یک پادو در هنگام انتخابات با پخش پوستر و چسباندن پلاکارد از یک جوان بیکار تبدیل به دانشجوی دامپزشکی در دانشگاه آزاد کازرون و سپس رئیس همان واحد گردید همچنین نمونه بارز آن در انتخابات اخير و حضور حداقل 300 واحد دانشگاه آزاد در اغتشاشات پس از انتخابات بود كه البته در شهرستانها بسياري از مديران و مسئولان اين واحدهاي دانشگاهي دستگير و به دادگاه معرفي شدند.
چرا اين نظارتها تاكنون بر روي دانشگاه آزاد وجود نداشته و بعد از 27 سال اين مرحله رسيدهايم كه شورايعالي انقلاب فرهنگي به مطالبهگري درخصوص آن پرداخته است؟ پاسخ اینکه سال گذشته 200 نفر از نمايندگان مجلس طي نامهاي از كارآيي و مديريت دانشگاه آزاد حمايت كردند كه اين مساله به خوبي نشان مي دهد عليرغم ورود افرادي نظير زاكاني و سليمينمين به بحث تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد، عملاً بحث نظارتپذيري دانشگاه آزاد دچار مشكل است، يعني قرار است بر ساختاري نظارت شود كه بسياري از مسئولان كشور، خود را مديون آن ساختار ميدانند و علت هم مشخص است وقتی نماینده محترم کازرون قول گرفتن دکتری حقوق را گرفته و این در حالی است که تا دیروز دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه آزاد بوده، تکلیف کاملا روشن است (ر.ک به صفحه تارنمای http://kazeroonuniversity.mp/blog/9d27185857e6af35d4974fa8c5b011c0e6b777a6) در حال حاضر مطالبه و انتقاد از دانشگاه آزاد دغدغه تمامي دانشجويان كشور شده است، تا جايي كه دانشجويان در ديدار با مقام معظم رهبري در ماه مبارك رمضان در انتقاد از ساختار و مديريت دانشگاه آزاد مطالبي را بيان كردند و حتي منتظري نماينده دانشجويان دانشگاه آزاد نيز به اين امر اشاره و اعلام كرد كه زيان و ضرر مديريت غلط و نامطلوب دانشگاه آزاد را دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه ميپردازند. خلاصه مطالبات تشكلهاي دانشجويي از شورايعالي انقلاب فرهنگي اين است كه دانشگاه آزاد، ملك شخصي افراد نبوده و به تعداد معدودي از خواص تعلق ندارد بلكه اين دانشگاه با اهداف ملي و با بودجه عمومي تاسيس شده و ساختار نظارت در دانشگاه آزاد بايد مشخص شود. در خصوص شيوه تصميمگيري در شورايعالي انقلاب فرهنگي در خصوص اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد نيز مشكلات پيش آمده از سوي دانشگاه آزاد مطمئنا كم و بيش به سمع و نظر اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي رسيده است و در بازرسی اخیر گروه بازرسی و تحقیق و تفحص آموزش عالی از دانشگاه آزاد کازرون (ر.ک به تارنمای http://www.kazeroonuniversity.bizhosting.com قسمت گزارش تحقیق وتفحص از دانشگاه آزاد کازرون)
درخصوص خرج كردن پول بيتالمال در دانشگاه آزاد براي مقاصد شخصي و جناحي نيز اظهار داشت: درآمدهاي دانشگاه آزاد با توجه به اينكه اين نهاد از ابتدا بودجه خود را از بيتالمال دريافت كرده و با حمايت نهادهاي دولتي شكل گرفته، نبايد در راههاي غيراصولي و خصوصي خرج شود. ر.ک. به صفحه تارنمای http://kazeroonuniversity.mp/blog/4fed63ff3906001b05120bfdfb9f697f6a190abc.
از مظاهر دیگر فساد اداري موجود در دانشگاه آزاد میتوان به مديرپروري بروكراتيك يا نوچهپروري بروكراتيك مدنظر مسئولان دانشگاه آزاد اشاره کرد و دانشگاه آزاد برخي از دانشجويان را بعد از فارغالتحصيل شدن به صورتهاي مختلف مريد خود ميكند كه اين مريدان جاسبي در تمامي زمينهها از وي دفاع ميكنند و همین عمل را مدیران بعدی در سطوح پائینتر انجام میدهند و در نهایت زنجیره ای از نوکر من نوکری داشت که .... شکل میگیرد. نمونهاي از اين دفاعيات مريدان جاسبي در برنامهها و تحصنهايي است كه كارمندان جاسبي و دانشجويان حامي وي با وجهه دانشجو چماق به دست بدون هيچ منطق خاصي برنامهها را بهم ريخته و سعي دارند جو برنامه را به نفع جاسبي تغيير دهند ویا تجمع مضحک دانشجویان دست نشانده دکتر یوسفی در دانشگاه کازرون در هنگام بازدید دکتر احدی (ر.ک به تارنمای http://www.kazeroonuniversity.webs.com با عنوان پشت پرده مضحکه تجمع دانشجويان دانشگاه آزاد کازرون در اعتراض به تصمیمات مقطعی دانشگاه آزاد).
ترفندهای سوء استفاده مالی در دانشگاه آزاد اسلامی
قبلا در بحث خصوصی سازی و نکات اجتماعی آن به این نکته میرسیدیم که اگر واحدهای درگیر آموزشی صرفا با هدف کسب درآمد و سود بیشتر اداره شود قطعا سودجوئی و منفعت بر کسب دانش در آن محیط غلبه خواهد کرد بخصوص اگر نظارتهای قوی در این مقوله وجود نداشته باشد اکنون پس از گذشت بیست و اندی سال از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی روزبروز بر این مشکل اضافه میشود تاجائیکه هر رئیس در راستای سود بیشتر دانشگاه جهت انعکاس به مرکز جهت رشد و ارتقاء کاری خود هر روز نقض قانونی و فساد تازه ای بگونه ای که در سالهای اخیر دانشجویان باید در زمان امتحانات و قبل از دریافت نتایج انتخاب واحد کنند !!!!!
امتحانات دانشگاه تا 11 بهمن ادامه دارد و انتخاب واحد از 7 بهمن شروع می شود !!!! و این راهی است جهت سرکیسه کردن دانشجو بگونه ای که دانشجو با عدم اطلاع از گذراندن واحدی که الان در حال امتحان دادنش است موظف است واحدهای بعد را انتخاب کند و در صورت افتادن آن واحد مجبور است واحدهای گرفته شده را حذف و در نهایت پول برای مدت زیادی در دست دانشگاه و گاها با بهانه جوئیهائی آن را هرگز به دانشجو مسترد نمی کنند و حتی در مواردی پیگیری شخصی خودم نشان داده که گاها حتی پول پس از مدتی به دانشگاه هم داده نمی شود و نتیجه برای دانشجو تداخل برنامه انتخاب واحد با برنامه امتحانات، استرس و از دست دادن پول ثبت نامشان که با هزاران رنج و زحمت فراهم آورده اند!!! عده ای ساعت 8 صبح انتخاب واحد می کنند و همزمان مجبورند در همان ساعت برای امتحان هم حاضر شوند و این باعث اضطراب دانشجو حین امتحان شود
|